קורס בישול

קורס הבישול נועד להפיג את תחושת "הפחד" מהמטבח. נלמד טכניקות בישול שונות, הכנת מנות פשוטות ומורכבות, קריאת מתכונים, הבנתם ויישומם בצורות נוספות, התנהלות נכונה עם מוצרי המטבח השונים וטיפים רבים.

7 מפגשים בני 4 שעות.  נתחיל מיסודות הבישול והעבודה הנכונה עם הכלים המתאימים במטבח. נאפה, נחתוך, נשבור, ננסר, נקפיץ ועוד...

הקורס מתקיים במתכונת אישית ואפשר להגיע לבד, בזוגות או בקבוצה של עד 4 משתתפים. הדגש הוא על הדרכה אישית ובאווירה כיפית, נינוחה ומקצועית. 

*קיימת גם אופציה לקורס הורה וילד, פעילות מעולה ליצירת קירבה ושבירת שגרה. 

שיעור 1: חיתוכים והיכרות עם המטבח

נעבוד על יסודות החיתוך הנכון, המהיר והבטיחותי. נכיר את רזי המטבח, המוצרים השימושיים ביותר והתארגנות להכנת ארוחה גדולה וארוחה אישית תוך ניצול מירבי של הזמן להוצאת כל המנות יחדיו. נתחיל בארוחה החשובה ביום במגוון וריאציות ותוספות.

שיעור 2: מרקים ותבשילים

נכין מנות בסיס ונתקדם עם מרקים, תבשילי אורז, ירקות שורש ומוקפצים שונים, לצד מטבלים וסלטים.

שיעור 3: אפיה וקונדיטוריה 1/2

נלמד להכין מגוון קינוחי בצקים שונים, כמו קרואסונים, פחזניות ועוד

שיעור 4: אפיה וקונדיטוריה 2/2

נתפיח, נמלא ונאפה מגוון של מאפים כמו פוקאצ'ות, לחמניות ועוד

 

שיעור 5: בשרי

נלמד על חלקי העוף השונים, איך ובאיזה מנות מומלץ להכליל אותם. נכין מנות ביתיות כגון שניצל ועוף בתנור. נראה את החלקים השונים של הבקר ואופי השימוש בחלקים המרכזיים, נכין תבשיל בקר בבישול איטי

שיעור 6: המטבח האיטלקי והפסטות

נכין פסטה, פיצה, לזניה ורביולי בעבודת יד. נלמד לבשל ריזוטו וארנצ'יני. נכין רטבים שונים, בולונז, עגבניות, שמנת, פסטו וכו'. 

שיעור 7: ארוחה מלאה

ניצור ארוחה מלאה הכוללת מנות ראשונות, מנה עיקרית, תוספות חמות וקינוח